Potvrdio Radmanović

Naredne sedmice hitna sjednica Predstavničkog doma za izbor Savjeta ministara

  • Извор: СРНА
  • 18.01.2023. 14:19

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je Srni da će do kraja januara biti održane dvije sjednice ovog doma, jedna hitna naredne sedmice na kojoj će se birati Savjet ministara i jedna redovna koja će biti održana 31. januara.

Radmanović je rekao da je Kolegijum Predstavničkog doma danas dogovorio da će redovna sjednica ovog doma biti 31. januara za koju već ima utvrđen dnevni red, dok za hitnu nije mogao odrediti tačan datum.

"Tačan datum hitne sjednice ne možemo utvrditi dok se ne bude znalo kada će biti završene provjere za članove Savjeta ministara i kada će predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto tražiti od Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara da razmatra njen prijedlog za sastav Savjeta ministara i kada će Komisija to dostaviti Predstavničkom domu", precizirao je Radmanović.

Radmanović je naglasio da je procjena da bi hitna sjednica mogla da se održi sredinom naredne sedmice.

"Može se očekivati da Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara održi sjednicu u ponedjeljak ili u utorak, i u takvoj situaciji hitna sjednica bi trebala biti u srijedu ili u četvrtak", naglasio je Radmanović.

Radmanović je otkrio da su završene bezbjednosne provjere kandidata za Savjet ministara koje su ranije dostavljene i da se očekuje da će bezbjednosne provjere biti završene i za ostale kandidate.

Bezbjednosne provjere su završene za kandidate za Savjet ministara koje su dostavile stranke predvođene SNSD i HDZ dok se očekuju provjere za kandidata stranaka "osmorke".

Kako je najavljeno, sutra bi Centralna izborna komisija BiH (CIK) trebala razmatrati izvještaj o izvršenim provjerama predloženih kandidata za funkciju ministra ili zamjenika ministra u Savjetu ministara BiH.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина