Ministar bezbjednosti BiH

Nešić: Otkloniti prepreke za ratifikaciju sporazuma o saradnji BiH i DPPI

 • Извор: АТВ
 • 31.05.2023. 10:58

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić otvorio je danas u Sarajevu Regionalni sastanak Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa Jugoistočne Evrope

Bosna i Hercegovina je već 22 godine članica Inicijative za spremnost i prevenciju  katastrofa Jugoistočne Evrope (DPPI) i tokom ovog perioda značajno doprinjela jačanju regionalne saradnje u ovoj oblasti. 

Države članice DPPI kroz regionalni pristup nastoje sprječiti, odnosno ublažiti posljedice prirodnih i drugih katastrofa, prvenstveno kroz razmjenu informacija i obuke za planiranje i sprovođenje mjera za zaštitu od zemljotresa, poplava, požara, onečišćenja, radioloških opasnosti i industrijskih katastrofa. 

Ministar Nešić je podsjetio da Bosna i Hercegovina i DPPI još nemaju ratifikovan sporazum o saradnji, ali da će nastojati da otkloni poteškoće koje su bile u prošlosti u vezi ratifikacije i stupanja na snagu ovog dokumenta. 

“Otkako sam na čelu Ministarstva bezbjednosti BiH otklonio sam dosta zaključanih stvari u prošlosti. Jedna od najbitnijih jeste uspostavljanje kontakt tačke za saradnju sa EUROPOL-om. Otvorit ćemo i proces saradnje sa DPPI i sa svima onima koji donose dobro građanima BiH sa entitetima Republikom Srpskom, Federacijom BiH i Brčko Distriktom. Nas narod bez obzira u kom dijelu BiH živi nije zaslužio da živi u prošlosti i blokadama nego zagledan u budućnost i prateći najbolje svjetske prakse u svim oblastima, a posebno u oblasti zaštite i spašavanja”, kazao je ministar Nešić. 


Тагови:
 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.