Ministar bezbjednosti

Nešić sa Onidijem: U maju otvaranje kancelarije kontakt tačke EUROPOL-a

 • Izvor: ATV
 • 24.03.2023. 15:04

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastao se danas u Briselu sa Olivierom Onidijem, zamjenikom generalnog direktora Generalne direkcije za unutrašnje poslove u Evropskoj komisiji (DG HOME). 

Nešić je upoznao Onidija da je od posljednjeg sastanka održanog prošlog mjeseca u Sarajevu napravljeni su veliki koraci u EU integracijama i uspostavljanju saradnje BiH sa evropskim bezbjednosnim agencijama. 

Nešić je naglasio da je otkonjena i posljednja prepreka saradnji BiH sa EUROPOL-om, nedavnim potpisivanjem Pravilnik o radu i operativnoj saradnji kontakt tačke i da slijedi otvaranje kancelarije kontakt tačke u maju kao i upućivanje oficira za vezu u Hag.

Takođe, izrazio je optimizam u pogledu uspješnog uspostavljanja saradnje sa FRONTEX-om. 

Na sastanku je razgovarano i o zaštiti granica, provođenju operativnih mjera za efikasnije upravljenje migracijama. 

Nešić je naglasio važnost nastavka partnerskih odnosa EU i BiH u ovoj oblasti i  podrške jačanju kapaciteta bezbjednosnih agencija. 

Takođe razgovarano je o nastavku saradnje BiH i Evropske unije u borbi protiv terorizma i sprečavanja nasilnog ekstremizma. 

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Najnovije informacije, planovi, sve aktuelne, ali i neobične priče i ljudske sudbine. Slikom i rječju, s kraja na kraj Srpske, svaki ponedjeljak u 18:20 donosimo neke nove teme.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:35 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:37 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.