Ministar bezbjednosti BiH

Nešić-Stromkvist: Unapređenje saradnje u oblasti bezbjednosti

 • Izvor: RTRS
 • 25.05.2023. 16:35

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić i ambasadorica Kraljevine Švedske u BiH Јohana Stromkvist danas su u Sarajevu razgovarali o jačanju odnosa između dvije države i unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti.

Konstatovano je da postoje tradicionalno dobre veze između dvije zemlje koje se trebaju nastaviti i zbog velikog broja građana porijeklom iz BiH koji žive i rade u Švedskoj.

Pozitivno je ocijenjena saradnja policijskih agencija u suzbijanju organiziranog kriminala koji se provodi kroz Sporazum o policijskoj saradnji BiH i Švedske.

Nešić je istakao da je za Ministarstvo bezbjednosti glavni prioritet usvajanje evropskih standarda i ispunjavanje uslova koje BiH ima kao zemlja kandidat za članstvo u EU. U tom segmentu razgovarano je o budućoj saradnji i zajedničkim projektima Ministarstva bezbjednosti BiH i Ambasade Švedske koji mogu ubrzati ispunjavanje ovih prioriteta i postavljenih ciljeva.

Tagovi:
 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.

 • 17:50 Metar moga sela (R)

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice naše medijske kuće, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:20 Na ivici terena

  Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u trećoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.