Предсједник ДНС-а

Нешић: Захваљујући Бећировићу и Комшићу Предсједништво је циркусантска институција

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 10:43

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да се, захваљујући Денису Бећировићи и Жељку Комшићу, Предсједништво БиХ претворило у циркусантску институцију која својим представама за пробрану публику покушава измамити аплаузе симпатизера.

''Нико није толико урушио Предсједништво БиХ као њих двојица. Као што су усвојили Закон о транспорту гаса, тако су исто могли усвојити закон да за викенд нећемо помјерати казаљке на сату или да забрањујемо истраживања у свемиру. Ефекти су једнаки. Устав БиХ је децидно прописао девет надлежности Предсједништва БиХ и ниједна од њих није област енергетике и транспорта. Дакле, ако неко руши Дејтонски мировни споразум онда су то Бећировић и Комшић који себи грабе овлашћења која им Устав БиХ није прописао'', наглашава Нешић.

Умјесто да покушају поправити имиџ БиХ у свијету не би ли и овдје дошао неки инвеститор, додаје Нешић, овај двојац својим циркусима и отварањима нових криза из БиХ настоји отјерати и оно мало инвеститора.

''Да није тужно било би смијешно слушати Бећировића како се хвалиса законом за који и сам зна да неће бити усвојен. У суштини, вара и лаже своје бираче. Сигурно га нису бирали да им сије лажи, него да ради у корист друштва'', додаје предсједник ДНС-а.

Коментаришући закључке које су усвојили Комшић и Бећировић, а на које је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила вето, предсједник ДНС-а Ненад Нешић каже да очекује да ће њен вето добити подршку у Народној скупштини Републике Српске и додаје:

''Лицемјерство двојице бошњачких чланова Предсједништва је на врхунцу. С једне стране се куну у БиХ, а онда траже санкционисање једног њеног дијела и с дубоком мржњом своје стрелице усмјеравају ка Републици Српској. Онда се чуде зашто Срби не воле БиХ коју представљају њих двојица!''  

Бећировић и Комшић, истиче он, не могу ништа Републици Српској јер је она плод воље српског народа и постојаће док је Срба.

''Али итекако су урушили БиХ и захваљујући њима двојици ово је најгори сазив Предсједништва БиХ од њеног настанка. Потпуно су обесмислили најважнију институцију која на све личи сем на државни орган'', закључује предсједник ДНС-а.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.