Odluku donosi parlament

Njemački vojnici se vraćaju u BiH nakon 10 godina

  • Извор: СРНА
  • 15.06.2022. 15:20

Vlada Njemačke otvorila je danas put za razmještanje trupa u okviru mirovne misije EU u BiH nakon 10 godina, "pošto raste zabrinutost od prelivanja ukrajinske krize na Balkan".

EU je nakon početka vojne akcije Rusije u Ukrajini odlučila da poveća broj vojnika u sastavu Eufora sa 600 na 1.100 slanjem rezervi da bi se spriječila potencijalna nestabilnost.

Njemačka Vlada odlučila je da pošalje 50 vojnika u Eufor, što znači da se oni vraćaju u BiH prvi put od kraja 2012. godine.

Neki od tih vojnika biće dio timova za posmatranje i vezu, koji su raspoređeni po zemlji i podnose izvještaje komandi Eufora. Ostali vojnici radiće u štabu u Sarajevu.

Konačnu odluku o angažovanju vojnika donosi njemački parlament.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм