Делегат

Новаковић Бурсаћ: На сцени фабриковање кризе с циљем изазивања интервенционизма

  • Извор: СРНА
  • 08.04.2024. 12:58

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да највиши представници Бошњака, од министра одбране, до члана Предсједништва БиХ учествују у континуираном фабриковању безбједносне кризе с циљем изазивања међународне интервенције и испуњавања бошњачко-муслиманских политичких циљева, међу којима је приоритет - прекомпозиција структуре БиХ и укидање ентитета.

Бурсаћева је изјавила да је ријеч о бескрупулозним измишљотинама о кризама и безбједносним пријетњама у БиХ, те о крајње неодговорном понашању појединаца који су, зарад личних страначких циљева, спремни да крше све - од Устава до базичних принципа на којима почива БиХ.

"Са сигурношћу се може тврдити да је (предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић) вријеме за састанак са НАТО званичницима у потпуности употријебио за таргетирање Републике Српске и њеног предсједника Милорада Додика као главних криваца за све и свашта, па тако и за постављања главних мета потенцијалних интервенција коју прижељкује“, рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да Бећировић није позван да уређује односе у БиХ, додајући да се таквим активностима не може произвести позитиван ефекат.

"Напротив, узурпацијом надлежности и присвајањем права да се говори у име БиХ само се продубљују унутрашње подјеле и освјешћује јавност у Републици Српској о актуелним процесима и опасностима“, закључила је Бурсаћева за Срну.

Бећировић ће се данас током службене посјете НАТО у Бриселу састати са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом, што је њихов трећи сусрет у нешто више од годину дана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм