Делегат у Дому народа

Новаковић Бурсаћ: Предсједник Српске спроводи политику за коју је добио подршку народа

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2023. 19:07

Предсједник Републике Српске Милорад Додик слиједи политику за коју му је подршку дао народ Републике Српске, а у то не спада слушање било кога, него подршка и примјена онога што је основ БиХ, а то су Устав и уставна рјешења, рекла је Срни делегат Клуба посланика Српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Бурсаћева је, коментаришући заједничку изјаву амбасадора земаља чланица Управног одбора Савјета за спровођење мира /ПИК/ у којој се наводи да ова институција пружа подршку Кристијану Шмиту, истакла да та изјава није неочекивана, али да није прикладна уколико било која од тих земаља БиХ сматра сувереном земљом.

"Ако не сматрају, био би ред да једном у коминикеу у првој реченици кажу: `Ми амбасадори у овом протекторату састали смо се јутрос па смо донијели те и те закључке`. То би било много поштеније, ако имају став да се на бази ничега могу понашати наредбодавно или именовати одређена лица за шта немају мандат", рекла је Бурсаћева.


Амбасада Русије: Кристијан Шмит није високи представник

Амбасада Русије: Кристијан Шмит није високи представник

Према њеним ријечима, ПИК покушава да супституише нешто за шта му, како је навела, није дата улога било којим писаним актом ни на међународном, ни на домаћем нивоу.

Говорећи о позиву Управног одбора ПИК-а упућеног предсједнику Српске Милораду Додику да, како тврде, прекине са политиком непризнавања и несарадње са Шмитом, што је штетно по интересе Српске, Бурсаћева је нагласила да Додик и СНСД знају шта раде, а то је одбрана уставне надлежности Републике Српске, а самим тиме и уставне структуре БиХ.

Амбасадори земаља чланица Управног одбора ПИК-а саопштили су данас да је међународна заједница у потпуности посвећена и задржава потребне инструменте за подржавање Дејтонског мировног споразума, укључујући територијални интегритет БиХ.

Они су исказали пуну подршку Шмиту и Канцеларији ОХР-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.