Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа

Новић: Неоснована прича о наоружавању Срба - циљ довођење још страних трупа

  • Извор: СРНА
  • 21.02.2024. 15:44

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић сматра да је крајње вријеме да се обавјештајна служба ухвати у коштац са параобавјештајним структурама које харају унутар БиХ, те да неоснована прича да се Срби наоружавају има за циљ да се у БиХ доведе још међународних трупа.

"Тешко је разумјети ову стварност у БиХ, нестварност или сањарење појединаца, радикалних структура унутар Федерације БиХ (ФБиХ) којима се стално причињава да се у Републици Српској неко организује, спрема оружани напад, припрема устанак и вјежбају по планинама, ливадама. Очигледно је да то нема никакве везе са реалношћу него је то обичан психолошки притисак на међународну јавност да дозове међународне трупе да их још више буде у БиХ", рекао је Новић Срни.

Он је оцијенио да је апсурдно ко пласира информације да се наоружавају Срби из Сребреника, Тузле, Санског Моста, Сарајева и константно говоре "о групи Срба која звецка оружјем, добија пушке, оружје, увјежбава се".

"На прсте се могу избројати Срби који тамо живе, а и оно што их има су утучени и убијени страхом од таквих радикалних структура које владају у тим мјестима", рекао је Новић који је замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ.

АТВ ексклузивно: Ко обмањује јавност причом о наоружавању Срба у Сребренику!?

АТВ ексклузивно: Ко обмањује јавност причом о наоружавању Срба у Сребренику!?

Новић је додао да то и није никакво чудо ако се има у виду да је БиХ још оптерећена и да ће још дуго бити оптерећена Османом Мехмедагићем Осмицом који је, како каже, контролисао све полицијске структуре на нивоу БиХ.

Према његовим ријечима, "Мехмедагић је држао и параобавјештајне структуре које си у данас укључене у полицијске снаге, обавјештајне структуре и институције за провођење закона".

"Показало се и да је управљао Судом, иза чега неспорно стоји СДА као најбројнија и најмоћнија партија у ФБиХ. Да је то тачно показује и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез који је зачетник ових структура, односно наговарања његовог обмањивања јавности и позивања европске јавности, позивања НАТО-а и свих структура у Бриселу да се позабаве БиХ и пошаљу нове трупе, да се у Брчко пошаљу нове јединице. У свему томе не треба искључити да и у овом тренутку постоје те исте снаге које ће још дуго, дуго владати", указао је Новић.

Холивудска драма Раме Исака за бх. тржиште

Холивудска драма Раме Исака за бх. тржиште

Он сматра да је коначно вријеме да обавјештајна служба БиХ, односно ОБА, прихвати ове чињенице и ухвати се у коштац са тим паравојним структурама, обавјештајним структурама које харају у БиХ и које су надохват руке онима из међународних структура којима је Република Српска трн у оку.

"Оно што Република Српска има у полицијским структурама даје гаранцију српском народу на територији Српске да не може бити више учињено оно што би они хтјели и што су некада чинили", поручио је Новић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: