Poslanik SNSD-a u NSRS

Obradović: Ništa javni prostor u BiH nije ujedinilo kao zakon u Srpskoj

  • Извор: АТВ
  • 17.03.2023. 14:07

Narodni poslanik Borivoj Obradović reagovao je na prijedlog da se u PD PS BiH raspravlja o izmjenama Krivičnog zakona u Republici Srpskoj i poručio da bh. prostor ništa nije ujedinilo koliko Nacrt zakona u Srpskoj.

"Zabrinutost sarajevske „trojke“ zbog našeg nacrta zakona o izmjenama Krivičnog zakonika i prijedlog rezolucije u vezi s tim, samo je tradicionalno hvatanje u kolo sa onima koji žele da naš javni prostor bude zatrovan i da ljude zatrpavaju lažima, a sve to najviše s ciljem da se ne vidi ništa što je dobro, pogotovo u Republici Srpskoj. Od prestanka rata ništa bh. prostor, uključujući i međunarodnu zajednicu, nije tako ujedinilo kao nacrt našeg zakona. Naglašavam nacrt zakona o kome bi tek trebalo da se vodi rasprava. Ni činjenica da do danas imamo protektorat, da pola države i najdemokratskije zemlje priznaju nelegalnog visokog predstavnika, da Ustavni sud ne poštoju Ustav, da još uvijek imamo strane sudije, ništa od toga nije ujedinilo bh. političku i civilnu scenu. Najvažnije je da imamo paradu ponosa jer će nam od toga svima biti bolje. I da reper za napredak na evropskom putu bude to da se što grđe udara po Republici Srpskoj", rekao je Obradović.

11 poslanika četvorke u Predstavničkom domu PS BiH uputilo je Rezuoluciju o pravu na slobodu izržavanja u BiH u skladu sa EU standardima. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.