Od 4. maja

Od raspisivanja Opštih izbora CIK tužilaštvima podnio 44 prijave

 • Izvor: RTRS
 • 07.11.2022.13:04

Centralna izborna komisija BiH je od 4. maja 2022. godine, kada su raspisani Opšti izbori 2022. godine, prema nadležnim tužilaštvima uputila 44 prijave zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo.

“Informacije je Centralna izborna komisija BiH uglavnom primala od građana, a te informacije su se odnosile na zloupotrebe registracije birača izvan BiH i glasanje putem pošte, za glasanje putem mobilnog tima, za navodnu kupovinu glasova i sve te informacije su putem prijava dostavljene nadležnim tužilaštvima”, navode iz CIK.

Zbog osnovane sumnje u falsifikovanje glasačkih listića Centralna izborna komisija BiH je po službenoj dužnosti dostavila prijave Tužilaštvu BiH.

“Centralna izborna komisija BiH će u narednom periodu sve slučajeve neregularnosti iz svoje nadležnosti detaljno analizirati. Za biračke odbore i opštinske/gradske izborne komisije za koje se utvrdi odgovornost, pokrenut će prekršajne postupke, izreći novčane kazne članovima za koje se utvrdi lična odgovornost i zabraniti im rad u organima za provođenje izbora na period od četiri godine, a za one slučajeve za koje se u postupku pojavi sumnja u počinjenje krivičnog djela u vezi s izbornim procesom biće podnesena prijava nadležnom tužilaštvu”, navode iz CIK.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.