ФБиХ

Од сутра јефтиније 40 прехрамбених и хигијенских производа

  • Извор: Агенције
  • 14.12.2023. 13:57

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра почиње снижавање цијена 40 прехрамбених и хигијенских производа и њихово “закључавање” на три мјесеца, речено је данас у Сарајеву, на представљању пројекта “Закључавамо цијене”.

Помоћник министра трговине ФБиХ Мерима Масло рекла је да ће пројекат “закључавања” цијена трајати до 15. марта, да се до сада пријавило више од 20 великих трговинских ланаца.

“Договорена је нижа и `закључана` цијена за 40 производа, који ће бити обиљежени логом израђеним за ову намјену. За мале трговце, који желе да се прикључе овом друштвено одговорном пројекту, остављена је могућност да изаберу са списка 20 производа за које ће снизити и `закључати` цијене”, истакла је она и додала да је осмишљен посебан протокол. Она је навела да је федерално Министарство трговине сачинило протокол са јасно утврђеним правилима учешћа у пројекту, те појаснила да по потписивању протокола, трговци преузимају лого којим означавају све снижене артикле и могу га користити за вријеме трајања пројекта.

Према њеним ријечима, трговци који добровољно учествују у овом пројекту имаће производе са списка по максимално одређеним малопродајним цијенама, али не морају сви бити од истог произвођача, док ће трговине које учествују у овом пројекту имати на вратима плакате са списком снижених производа, те назначеном старом и новом цијеном производа.

Kада је ријеч о “малим” трговцима, Масло је рекла да онима који желе да се прикључе овом друштвено одговорном пројекту, остављена могућност да изаберу са списка 20 производа за које ће снизити и “закључати” цијене.

Федерални министар трговине Амир Хасичевић рекао је да ће снижење бити између 15 и 20 одсто, односно 40 до 50 KМ на једну корпу, те захвалио Удружењу послодаваца ФБиХ за разумијевање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм