Званичник СДА

Огласило се Тужилаштво БиХ након Патковићеве изјаве да се ставља на располагање Хамасу

  • Извор: СРНА
  • 02.11.2023. 11:02

Поводом изјаве званичника СДА Шерифа Патковића да се ставља на располагање палестинској организацији Хамас, из Тужилаштво БиХ је речено да ово тужилаштво и партнерске агенције за спровођење закона прате медијске објаве и догађаје који би могли да садрже елементе кривичних дјела из њихове надлежности.

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је да од Тужилаштва БиХ очекује да покрене истрагу поводом скандалозне поруке Патковића који је и некадашњи командант 7. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ.

"Очекујем да Тужилаштво покрене истрагу јер колико сам упознат и подстрекивање тероризма, а не само учешће, је кривично дјело. Од одређеног броја забринутих грађана сам добио податке који се тичу говора команданта 7. бригаде“, рекао је прошле седмице Нешић.

Он је на конференцији за новинаре најавио да ће све информације којима располаже о овом случају доставити Тужилаштву и надлежним безбједносним агенцијама од којих очекује да раде свој посао.

Шериф Патковић, некадашњи командант 7. Муслиманске бригаде Армије БиХ, а сада званичник СДА, у обраћању којем је присуствовао и амбасадор палестинске управе у БиХ Резек Намора ставио се на располагање Хамасу.

Командант 7. Муслиманске бригаде тзв. Армије БиХ: Стављам се на располагање Хамасу

Командант 7. Муслиманске бригаде тзв. Армије БиХ: Стављам се на располагање Хамасу

"Бригада покрета Ел Хамас, настала из политичког крила Младомуслиманског братства, мене дубоко подсјећа на Седму (Муслиманску бригаду Армије БиХ) и ја као командант, ево кажем и амбасадору, али и као човјек стављам се на располагање у датом тренутку да им се придружим“, рекао је Патковић.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је раније да се морају озбиљно схватити и процесуирати иступи попут изјаве Патковића којом “поручује да су муслимани спремни на рат било гдје у свијету”.

"Очигледно да осјећају потребу да се реванширају за њихово ратовање у БиХ када су муџахедини одсијецали главе Србима и када су чинили најбруталније злочине док је читав свијет окретао главу од тога“, рекао је Којић.

Пратите нас и путем Вибера