Predsjednik BORS-a

Ostojić: Bjekstvo Mahmuljina - sprega bošnjačkog rukovodstva i pravosuđa

  • Извор: СРНА
  • 24.11.2022. 08:48

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je Srni da osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nije mogao napustiti BiH i otići u Tursku bez prethodnog dogovora i sprege bošnjačkog političkog rukovodstva i pravosuđa.

Ostojić smatra da bjekstvo Mahmuljina u Tursku i izbjegavanje izdržavanja zatvorske kazne za ratne zločine počinjene nad Srbima pokazuje svu apsurdnost pravosudnog sistema u BiH.

On je naveo da je za odlazak Mahmuljina u Tursku rekao da je otišao na ljetovanje, ali da sada, kako stvari stoje, ostaje i na zimovanju i da se nikada više neće pojaviti na prostoru BiH.

"Politički vrh Republike Srpske mora uraditi sve što je moguće da se ispravi ova nepravda, jer će, u suprotnom, jednoga dana svi Srbi koji su bili učesnici proteklog rata kao pripadnici Vojske Republike Srpske i MUP-a Srpske biti procesuirani", upozorio je Ostojić.

On je rekao da je dosadašnja praksa u radu pravosuđa BiH pokazala da se samo sudilo Srbima za ratne zločine.

Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nije se odazvao pozivu Suda BiH za uručenje uputnog akta za izdržavanje osmogodišnje kazne zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu, ali, umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i otišao u Tursku. 

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.