Politikolog

Pavić: Optužnica protiv Dodika - neka vrsta obojene revolucije

 • Извор: СРНА
 • 11.08.2023. 18:07

Politikolog Aleksandar Pavić je rekao za Srni da optužnica Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog neizvršavanja odluka Kritijana Šmita predstavlja nastavak pokušaja gašenja Republike Srpske i neku vrsta obojene revolucije.

Pavić je ocijenio da je ovo do sada najozbiljniji udar na institucije Republike Srpske i pokušaj njihovo delegitimisanja.

Prema njegovim riječima, time što se američka Ambasada u BiH odmah oglasila i podržala sve, jasno pokazuje čiji je tu rukopis na djelu.

Pavić ističe da je sada jako važno da svi srpski politički akteri sa obje stane Drine budu jedinstveni u odbrani Republike Srpske i u nepriznavanju lažnog visokog predstavnika i uopšte pokušaja gašenja Republike Srpske.

On je naveo da sada predsjedniku Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika Miloš Lukić i svim instituicijama Republike Srpske treba pružiti maksimalnu podršku.

"Treba jednoglasno osuditi ovaj pokušaj, bukvalno, početak operacije promjene vlasti u Republici Srpskoj i novi vid, hajde da kažemo pokušaj puča ili neke vrste obojene revolucije. Ovo je dio hibridnog rata protiv Srba i specifično protiv Republike Srpske", upozorio je Pavić.

Jednostavno, kaže Pavić, došlo je vrijeme da se Republika Srpska brani na isti način kako se branila devedesetih godina prošlog vijeka, pošto su na sceni praktično isti akteri koji su se vratili u Stejt department i koji su tada vodili pohod protiv Srba za vrijeme Klintonove amdinstracije.

"Znamo da su to ti isti ljudi koji su došli da završe posao. Jednostavno, to ne može drugačije da se tretira", naglasio je Pavić.

Tužilaštvo BiH podiglo je danas optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.