Посланик у ПД ПС БиХ

Петковић: Комшић и Бећировић позивају на сукобе у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 03.10.2023. 20:31

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је Срни да чланови Предсједништва Жељко Комшић и Денис Бећировић упућивањем у процедуру приједлога закона о имовини не желе добро народу у БиХ како се представљају, већ позивају на сукобе.

"Они само желе политичке поене национално оријентисаних бирача каквих је већина међу Бошњацима. Овакво предлагање закона о такозваној државној имовини не само да је неуставно, оно је отворен позив на сукобе у БиХ", рекао је Петковић.

Петковић је навео да Срби, а највјероватније ни Хрвати неће подржати овакав закон, јер он нема уставни основ, а нема ни политичку подршку.

"Устав БиХ ниједним чланом не даје БиХ право на имовину, него је то искључиво ентитетско право и надлежност. Такав закон неће ни доћи на расправу у Представнички дом, јер ће бити оборен на Уставноправној комисији", рекао је Петковић, који је први замјеник предсједавајућег Уставноправне комисије Представничког дома.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић образложио је да је, према предложеном закону о имовини, БиХ носилац права власништва, а ентитети и други нивои власти у БиХ могу користити и управљати имовином која им је потребна за вршење њихових појединачних надлежности у мјери у којој су овлаштени овим или неким другим законом који донесе Парламентарна скупштина БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм