Посланик у ПД ПС БиХ

Петковић: УС није добила позив 'тројке' на састанак, никад ближе измјени Изборног закона

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 14:20

У Уједињену Српску још увијек није стигао званичан позив за састанак на који је позвао предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић, нити су званично добили материјале које се тичу измјена Изборног закона БиХ.

Рекао је ово Милан Петковић, посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Он је за АТВ рекао да је све још увијек у домену прича и новинарских натписа, те се нада да ће у току дана или сутра добити позив, те са органима странке разговарати о томе да ли ће се одазвати састанку.

„Оно што је индикативно јесте тај позив америчке Амбасаде, односно, њихов став. Сматрам да је то апсолутно мијешање у унутрашња питања БиХ. Није то ништа ново што се тиче америчке амбасаде, али ми увијек морамо указивати да то није добро, да то није демократски принцип, и није све оно на шта се они позивају, они то крше. Откуд њима право да се они мијешају у изборне процесе и измјене изборног законодавства у БиХ“, рекао је Петковић за АТВ.

Петковић је истакао да постоји реална потреба да се измијени Изборни закон у БиХ те сматра да представници власти нису никада ближе рјешењу и измјенама овог закона.

„Да ли ће доћи до измјене Устава како би се у цјелости могла имплементирати пресуда Европског суда за људска права? Нисам превише оптимистичан јер сматрам да ће ту бити опструкције од појединих странака, прије свега странака опозиције. Тако да су измјене Изборног закона на прагу, ту смо близу рјешења. Што се тиче Устава, мислим да ту нећемо тако лако постићи консензус“, истакао је он.

Петковић сматра и да међу станкама „тројке“ некада нема довољно комуникације и довољно добре сарадње, и да међу њима постоји одређено неповјерење. Како је додао, неке од тих странака и даље слушају критике или инструкције СДА, а неке под утицајем америчке Амбасаде, односно, одређених страних фактора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.