CIK

Popunjen Dom naroda FBiH

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2022. 14:21

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH usvojila je danas na sjednici u Sarajevu izvještaj o dodjeli četiri nedostajuća mandata iz reda srpskog i iz reda ostalih za popunu Doma naroda Federacije BiH /FBiH/.

Ovim su mandate dobili Kristina Petrović iz reda srpskog naroda, te Belma Kapo, Halil Selimbašić i Almir Babajić iz reda ostalih.

CIK je usvojio i prijedlog uputstva o dopunama i izmjenama uputstva o postupku sprovođenja posrednih izbora za organe vlasti u BiH, čime je regulisan postupak biranja predsjednika i potpredsjednika FBiH.

Osim toga, usvojena je i informacija o pregledanim godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka za 2021. godinu, te predložena revizija na terenu šest političkih stranaka.

Revizija će biti izvršena u Ujedinjenoj Srpskoj, Nezavisnom bloku, Demokratskom savezu, Hrvatskoj republikanskoj stranci, Hrvatskom nacionalnom pomaku i u stranci Napredna Srpska - NS.

Na sjednici je navedeno da je od 181 stranke, finansijske izvještaje podnijelo 139 političkih stranaka, dok je za 13 stranaka utvrđeno da ne obavljaju svoju djelatnost, te će CIK uputiti prijedlog za njihovo brisanje.

Usvojena je i informacija o podnesenim postizbornim finansijskim izvještajima političkih stranaka, nezavisnih kandidata i finansiranju izborne kampanje za opšte izbore 2022. godine.

Na sjednici je navedeno da je od 90 stranaka koje su učestvovale na izborima, njih 83 predalo kompletan finansijski izvještaj, dvije stranke djelimičan, dok sedam stranaka nije podnijelo finansijski izvještaj.

Član CIK-a Željko Bakalar rekao je da su neke stranke u izvještaju prikazale nula KM troškova izborne kampanje, iako su one sada parlamentarne, te pozvao analitičare da se pozabave ovim izvještajem.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином