Formiranje vlasti sa gubitnicima

Poražena opozicija pobjedu traži u Sarajevu: Hoće li prodati volju građana?

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2022. 19:07

Izborni gubitnici iz Republike Srpske ponovo bi da pregaze volju naroda pa na sve načine pokušavaju da uđu u vlast na BH nivou. Da je, do nogu pogažena i nikad raspadnutija opozicija, spremna na sve samo da se dokopa vlasti, vidjelo se nakon drugog oktobra. Sutra će vrlo rado u Sarajevo da, kako kažu, zadaju udarac Dodiku.

Zaboravljaju mnogi od njih koji bi u vlast po svaku cijenu na HDZ koji se već dogovorio sa takozvanom "osmorkom" ali i sa SNSD-om, bez koga neće u vlast. Nermin Nikšić kaže da je matematički moguće, ali u stvarnom životu nerealno formirati vlast bez Čovića i Dodika. Sa opozicijom možda ako pristane na ovo: 

"Izvršavati obaveze, planirati put BiH, planirati članstvo u NATO savezu", kaže Nermin Nikšić.

Koliko su u Republici Srpskoj protiv NATO puta i šta javnost o tome misli, opozicija vrlo dobro zna. Ali ih izgleda nije briga jer im je, očigledno, jedina da se dokopaju vlasti, pristajući na šta god treba. Čovjek koji je pristao da vodi SDS u rasulu, malo je spustio loptu i povampirenima za foteljama, praktično, poručio da se malo smire. 

"Ako pričamo o eventualnom ulasku u vlast na nivou BiH što matematički nije nemoguće i da SDS bude dio toga sa opozicionim partijama, da, ali ne po svaku cijenu", kaže Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a.

Stiže im i jasna poruka iz HDZ-a – izborni gubitnici iz Republike Srpske ne bi trebalo da, kao 2014., ponovo uđu u vlast. Podsjećaju da su se dogovorili sa SNSD-om.

"Što se nas tiče mi smo kazali vrlo jasno da naše partnerstvo nema alternative. To je izborni rezultat. Kakve god ko matematike pravio odgovor je vrlo jasan  to je nemoguće da se desi", rekao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Na sastanak u Sarajevo će i poslanici Pokreta za državu. Od njihovih pet glasova zavisi izbor petog delegata u Klub Srba Doma naroda BH Parlamenta. Na osnovu izbornih rezultata, tri ima SNSD, jedan opozicija.

Iz PDP-a su ranije rekli da nije logično da podrže listu Pokreta za državu koji ima samo pet poslanika. Nezvanično saznajemo da barem dva, možda i tri, SDS-ovca nije sigurno hoće li podržati listu vlastite partije.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм