Сарајево

Породице и даље траже тијела убијених: 32 године од убиства војника ЈНА У Великом парку

 • Извор: АТВ
 • 22.04.2024. 19:20

Јела Лаловић ни послије 32 године није пронашла посмртне остатке свог брата Влајка Голубовића.

Влајко, некадашњи припадник ЈНА, убијен је у Великом парку у Сарајеву, заједно са седам својих сабораца.

"Прошло је 30 и нешто година и још увијек се не зна шта је са њима, са њиховим посмртним остацима. Нико није одговарао зато. Како и зашто, не знамо.  Ми смо немоћни што се тиче тога. Сваки дан, који нам прође, све нам је теже и теже, а најтеже нам је горе кад одемо на мјесто злочина и положимо тај вијенац, онда нам се врате и сјећања и осјетимо неки њихов страх ту, губитак", прича нам Јела.

Већ годинама посмртне остатке Стевана Ђокановића траже његова кћерка и супруга.

Надају се једино Божијој правди, јер како кажу, Суд БиХ је ослободио оне који су починили овај злочин.

"Ишли смо и по судовима и свугдје, ослободили су и Викића и Херенду и Јузуновића и све. Значи, малтене, да су се они сами поубијали и да њих нису они убили. Тужно, жалосно!", каже Невенка Ђокановић, супруга убијеног Стевана.

"Нажалост, дошли смо овдје, јер немамо гдје друго доћи, пошто нисмо његове остатке никад нашли. То нам је жеља већ 32 године да знамо гдје су, да бар те неке кости скупимо од њих, да их сахранимо како доликује по нашим православним обичајима. Да можемо отићи и запалити свијећу, однијети цвијеће, исплакати се", говори Сања Ђокановић Чечар, кћерка убијеног Стевана.

Муслиманске снаге су, прије 32 године у Великом парку у Сарајеву,  убиле осморицу припадника бивше ЈНА из групе "Транспортер".

Од њих осморице пронађена су тијела Недељка Вујичића и Зорана Марковића, док се за осталих шест још увијек трага. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.