Boško Jugović

Poruka sa Pala: Uvijek smo uz institucije Republike Srpske i njenog predsjednika!

  • Извор: СРНА
  • 12.08.2023. 12:01

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je apsolutno neprihvatljivo da Tužilaštvo BiH podiže optužnicu protiv ljudi koji su izvršavali svoje zakonske i ustavne obaveze, a pogotovo da to čine rukovođeni nametnutim zakonom neizabranog stranca koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, a koji, sve i da je prošao proceduru u Savjetu bezbjednosti UN, kao što nije, nema pravo da mijenja i donosi zakone i ruši ustavni poredak.

"Ovo je brutalno gaženje prava i nezabilježen udar na institucije Republike Srpske i pokušaj njihovog poništenja, ali srpski narod i građani Srpske neće nikada prihvatiti da neko na ovaj način gazi njihov demokratski izbor niti institucije za koje se borio i izborio", naglasio je Jugović.

On je rekao u izjavi za Srnu da o tome šta to znači za BiH treba da razmišljaju pojedini ambasadori koji se ne libe da upravljaju ovdašnjim pravosuđem, koje je i samo pokazalo da je ovo zemlja apsurda, kancelarija samozvanog visokog predstavnika i posebno političko Sarajevo koje, umjesto da likuje, treba da se vrati unutrašnjem dijalogu bez učešća stranaca ukoliko želi dobro i napredak BiH u koju se zaklinju i svim narodima koji ovdje žive.


Tešić: Srpska pod strašnim napadom, podrška predsjedniku!

Tešić: Srpska pod strašnim napadom, podrška predsjedniku!

"Držimo se dosljedne primjene Dejtonskog sporazuma i ustava BiH i Republike Srpske i svi koji misle da nadinstitucionalno mogu konstruisati nešto drugo moraju znati da bez Republike Srpske, njenih institucija i Srba kao ravnopravnog konstitutivnog naroda nema ni BiH", poručio je Jugović.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.