Sarajevo

Pozitivna mišljenja za ratifikaciju niza sporazuma

  • 16.12.2019. 15:39

Članovi Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH danas su na sjednici u Sarajevu dali pozitivno mišljenje i predložili Predstavničkom domu da da saglasnost za ratifikovanje niza međunarodnih sporazuma BiH sa drugim zemljama, institucijama i organizacijama.

Iz parlamenta BiH saopšteno je da je saglasnost, između ostalog, data na ugovor o amandmanu i pristupanju ugovoru o grantu od 15. februara 2011. godine između BiH, preduzeća "Vodovod i kanalizacija" iz Bijeljine, Republike Srpske, Evropske banke za obnovu i razvoj za podršku projektu "Bijeljina faza dva - postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje mreže".

Data je saglasnost i na ugovoru o grantu (Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz Regionalnog programa za energetsku efikasnost za zapadni Balkan.

Saglasnost je data i za amandman broj dva na ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke, zaključen 5. oktobra 2011. godine u Luksemburgu i 25. oktobra 2011. godine u Sarajevu - Projekat Bolnice u Republici Srpskoj, kao i amandman broj dva na ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke zaključen 22. septembra 2010. godine u Luksemburgu/Sarajevu - Vodovod i kanalizacija Republike Srpske.

U istom paketu nalazi se i ugovor o kreditu zaključen 20. oktobra 2009. godine za projekat izgradnje sistema za odsumporavanje dimnih gasova za Termoelektranu "Ugljevik" u vezi s produženjem roka isplate između BiH i Јapanske agencije za međunarodnu saradnju (ЈICA).

Komisija za spoljne poslove zatražila je od Ministarstva finansija i trezora BiH da do naredne sjednice Predstavničkog doma dostavi informaciju o ukupnoj vrijednosti međunarodnih finansijskih ugovora koji treba da budu ratifikovani.

Od Ministarstva finansija i trezora zatraženo je i da, u roku od 15 dana, dostavi Komisiji informaciju o eventualnim finansijskim štetama kojima je BiH izložena po osnovu čekanja na ratifikovanje ovih međunarodnih finansijskih ugovora.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм