Sarajevo

Pozitivna mišljenja za ratifikaciju niza sporazuma

 • 16.12.2019. 15:39

Članovi Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH danas su na sjednici u Sarajevu dali pozitivno mišljenje i predložili Predstavničkom domu da da saglasnost za ratifikovanje niza međunarodnih sporazuma BiH sa drugim zemljama, institucijama i organizacijama.

Iz parlamenta BiH saopšteno je da je saglasnost, između ostalog, data na ugovor o amandmanu i pristupanju ugovoru o grantu od 15. februara 2011. godine između BiH, preduzeća "Vodovod i kanalizacija" iz Bijeljine, Republike Srpske, Evropske banke za obnovu i razvoj za podršku projektu "Bijeljina faza dva - postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje mreže".

Data je saglasnost i na ugovoru o grantu (Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz Regionalnog programa za energetsku efikasnost za zapadni Balkan.

Saglasnost je data i za amandman broj dva na ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke, zaključen 5. oktobra 2011. godine u Luksemburgu i 25. oktobra 2011. godine u Sarajevu - Projekat Bolnice u Republici Srpskoj, kao i amandman broj dva na ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke zaključen 22. septembra 2010. godine u Luksemburgu/Sarajevu - Vodovod i kanalizacija Republike Srpske.

U istom paketu nalazi se i ugovor o kreditu zaključen 20. oktobra 2009. godine za projekat izgradnje sistema za odsumporavanje dimnih gasova za Termoelektranu "Ugljevik" u vezi s produženjem roka isplate između BiH i Јapanske agencije za međunarodnu saradnju (ЈICA).

Komisija za spoljne poslove zatražila je od Ministarstva finansija i trezora BiH da do naredne sjednice Predstavničkog doma dostavi informaciju o ukupnoj vrijednosti međunarodnih finansijskih ugovora koji treba da budu ratifikovani.

Od Ministarstva finansija i trezora zatraženo je i da, u roku od 15 dana, dostavi Komisiji informaciju o eventualnim finansijskim štetama kojima je BiH izložena po osnovu čekanja na ratifikovanje ovih međunarodnih finansijskih ugovora.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.