CIK BIH

Preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasova

  • 10.10.2018. 10:45

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da trenutno objavljuje preliminarne rezultate izbora i da je zbog toga preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasova.

U saopštenju se navodi da će CIK BiH u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate opštih izbora, koji su održani u nedjelju, 7. oktobra. 

Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kada se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, rezultati glasanja iz inostranstva, putem mobilnog tima i glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima. 

Tek nakon što CIK BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u odrebama Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje, i to isključivo pod uslovima i na način propisan zakonom.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм