Састанак у Сарајеву

"Приоритет имплементација договора из Лакташа, а не измјене Устава"

  • Извор: СРНА
  • 29.01.2024. 15:31

Састанак представника политичких партија у Парламентарној скупштини БиХ који су данас у Сарајеву организовале странке "тројке" био је покушај да се на дневни ред ставе измјене Устава БиХ што није приоритет, већ је то имплементација договора из Лакташа, изјавио је члан Главног одбора и Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

"Чини ми се да се покушава договор из Лакташа дерогирати под утицајем неких који желе да моделирају рјешења", рекао је Кошарац новинарима послије састанка.

Он сматра да би било коректно од партнера у власти из Федерације БиХ да су измјене Устава и примјене пресуда међународних судова предложили за дневни ред недавног састанка у Лакташима.

Кошарац сматра да је данашњи састанак покушај скретања пажње са договора из Лакташа, те је истакао да ће и даље радити на имплементацији тог договора јер сматра да је добар за европски пут БиХ.

Почео састанак представника политичих партија о измјенама Устава

Почео састанак представника политичих партија о измјенама Устава

Чедомир Стојановић из ДЕМОС-а је рекао да је сваки састанак и разговор добар, а на данашњи састанак је изнио примједбе да је недовољно припремљен.

Он је навео да је на састанку у Лакташима много тема усаглашено, истичући да данашњи разговори нису наставак недавних из Лакташа.

Потпредсједник Уједињене Српске Милан Петковић изјавио је да на састанку нису били понуђени никакви приједлози.

Петковић је рекао да уставне промјене нису света књига да се о њима не може разговарати, али да због чињенице да се састанку нису одазвале странке опозиције, а да је за измјене Устава потребна двотрећинска већина, то није могуће урадити без опозиције.

Ко су судије чије изузеће је одбијено у поступку против Додика

Ко су судије чије изузеће је одбијено у поступку против Додика

Он је навео да треба разговарати и да очекује да се закажу нови разговори.

Састанку у име СНСД-а присуствује потпредсједник странке Небојша Радмановић и члан Главног одбора Сташа Кошарац, затим Милан Петковић из Уједињене Српске, Чедомир Стојановић из ДЕМОС-а, у име Народа и правде Елмедин Конаковић и Денис Звиздић, Дарјана Филиповић и Славко Матић из ХДЗ-а БиХ, Саша Магазиновић из СДП-а БиХ.

На данашњи састанак нису се одазвали представници СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред, као и представници опозиционих странака из Федерације БиХ, СДА, НЕС-а и Демократског фронта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм