Sarajevo

Demonstrant iz Sarajeva nacističkim riječima o Hrvatima: “Narod koji se može staviti u dva željeznička vagona”

  • Извор: Агенције
  • 26.07.2022. 08:20

Da je duh nacističke Njemačke još uvijek živ u BiH i da trenutno lebdi nad Sarajevom, vidljivo je iz izjave koju je u eteru televizije Face, koja ima frekvenciju u cijeloj BiH dao jedan demonstrant. On je izjavio kako “Hrvati mogu stati u dva željeznička vagona”.

U vagonima su, sjećate se, u nacističkoj Njemačkoj, najvećem zlu u istoriji čovječanstva koja je za cilj imala istrebljenje židovskog naroda, odvođeni upravo Židovi prvo o koncentracijske logore potom i u plinske komore.

Danas, 80-ak godine kasnije, taj duh je, nažalost, još živ, a demonstrant iz Sarajeva bi u vagonima odvozio Hrvate. Da, odvozio bi Hrvate prvo u koncentracijske logore potom i u plinske komore jer ako ne bi, onda ne bi ni koristio ovakvu zločinačku i zlonamjernu paralelu.

Podsjetimo, ispred OHR-a u Sarajevu traju protesti nekoliko stotina građana. Povod za proteste je iracionalan i u potpunosti sulud. Demonstrantima, naime, smeta to što bi Kristijan Šmit mogao nametnuti Izborni zakon kojim bi djelomično proveo presudu Ustavnoga suda BiH u slučaju Ljubić, piše portal Bild.ba.

Šmitovim intervencijama u Izborni zakon bi Hrvatima napokon bilo omogućeno da sami biraju svoje političke predstavnike u tijela vlasti, a ne da to u njihovo ime čine brojniji Bošnjaci. Takav način biranja predstavnika je, podsjetimo, temelj Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je u prvom redu mirovni, a koji je više puta grubo prekršen na štetu Hrvata.

Dio Dejtonskog mirovnog sporazuma je i Ustav države BiH koji Hrvatima jamči mogućnost da sami biraju svoje političke predstavnike, a što je više puta grubo prekršeno zahvaljujući nametnutim amandmanima ranijih visokih predstavnika u BiH.

Odluka Šmita da djelomično ispravi političke nepravde koje se Hrvatima nanose desetljećima u velikom dijelu bošnjačkih stranka te u dijelu javnosti je dočekana na nož, a neki bi, vidimo, rado posezali i za metodama koje su ranije koristili nacisti.

Otužno je i sramotno da se na televiziji koja ima frekvenciju u cijeloj državi puštaju takvi mrziteljski i nacistički stavovi, piše portal Bild.ba.

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.