Бореновић и Миличевић ударили на Шмита

Пукла тиква: Шмит за опозицију постао лажни и нелегитимни, а био им је "реалност" и "фактор"

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2023. 11:23

Кристијан Шмит одједном је за опозицију постао лажни и нелегитимни високи представних, након што их је он разоткрио да су од њега тражили да смијени предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Наиме, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да "лажни високи представник лаже".

"Колико је то подмукло, довољно је видјети да се режимски медији узимају те изјаве као битне, а долазе од лажног високог представника. То је по мени једна невјероватна и безобразна неистина", рекао је Бореновић за бањалучки портал "независне.цом".

Прије само нешто више од мјесец дана Бореновићева прича је била потпуно другачија. Тада је био отворен за разговоре са Шмитом.

Још јаснију поруку имао је у ранијим периодима када је поручивао да је "Шмит реалност". Тада, за Бореновића Шмит није био лажни.


Шмит признао: Опозиција тражила да уклоним Додика

Шмит признао: Опозиција тражила да уклоним Додика

"Високи представник Шмит је реалност. Он је ту, човјек који може бити фактор, који може разријешити постојеће стање", говорио је Бореновић у септембру прије двије године.

Шмит је био "реалност" за Бореновића и касније када је бранио састанак његове тада страначке колегинице и саборкиње Јелене Тривић са нјемачким држављанином.

"Господин Шмит је ралност. Он је ту. Он је човјек који може да разријеши многе ствари у овој земљи", готово идентична изјава Бореновића као и 2021. године, само што је изречена годину дана касније.

Ни Бореновићев колега из опозиције лидер СДС-а Милан Миличевић, нема сада, послије Шмитове изјаве, лијепо мишљење о Нијемцу.

И он за Шмита каже да лаже, и поручује му да је нелегитиман.

"Оно што знам јесте да никада нисам имао прилику разговарати са њим ни директно ни индиректно ни телефоном, али да сам имао прилику рекао бих му оно што сам јавно говорио, а то је да је нелегитиман као високи представник, а и све остало везано за законе и наметања", рекао је Миличевић за поменути портал.

Занимљиво је да је и Миличиевић прије него их је Шмит раскринкао имао исте ставове као и Бореновић и многе друге њихове колеге из опозиције.


"Опозиција само једном није послушала Шмита, па их је одмах разобличио као колабораторе"

"Ми о високом представнику можемо имати мишљење које може бити позитивно или негативно, али не можемо игнорисати да је он већ ту. Можемо да говоримо и да ли је изабран у складу са процедурама или не, али не можемо игнорисати чињеницу да високи представник наставља своје дјеловање у БиХ", говорио је Миличевић у ранијем периоду.

Он је такође називао "лудошћу" игнорисање Кристијана Шмита.

Ставови лидера опозиције су се промијенили у само неколико сати. Кристијан Шмит је за њих, од реалности и високог представника, постао "лажни и нелегитимни".

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.