Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH

Radanović: Maskenbal i pozorište ispred OHR-a

  • Извор: СРНА
  • 26.07.2022. 22:07

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović ističe da je Sarajevo danas, prema podacima Ombudsmana BiH, muslimanski grad, iako bošnjački lideri, koji nastavljaju da organizuju proteste ispred zgrade OHR-a, nastoje da ga prikažu kao multietnički, multikulturalni i kosmopolitski grad.

Radanović navodi da je, prema podacima institucije Ombudsmana BiH za Kanton Sarajevo, u kantonalnoj upravi Sarajeva od 796 zaposlenih samo 15 Srba.

"U sarajevskim opštinama Srba gotovo da nema. U opštini Ilijaš gdje je 1991. godine živjelo većinski srpsko stanovništvo danas radi jedan Srbin. U opštini Vogošća od 95 zaposlenih samo su dva Srbina. U opštini Stari Grad radi jedan Srbin", ističe Radanović.

On je dodao da u opštini Hadžići radi jedan Srbin i da je uglavnom na 100 zaposlenih Bošnjaka zaposlen jedan do dva Srbina.

"I to je Sarajevo danas, bošnjački, muslimanski grad - tako je prema zvaničnim podacima institucije Ombudsmana BiH", naglašava Radanović.

Prema njegovim riječima, protesti ispred zgrade OHR u Sarajevu su maskenbal za diplomatski kor i pozorište za međunarodnu zajednicu kako bi se ponovo muslimani pokazali kao zaštitnici multietničnosti, saopšteno je iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.

"Muslimani i Hrvati su uništavajući Jugoslaviju uništili i sve multietničko. Sarajevo je od 1992. do 1995. godine bilo gubilište za Srbe. Omiljeni sportovi muslimanskih komandanata u Sarajevu su bili hvatanje Srba po ulicama, odvođenje iz stanova, ubijanje po sarajevskim logorima, iživljavanje nad srpskim starcima, silovanja Srpkinja", naveo je Radanović.

Komentarišući navode bošnjačkih lidera da će ako budu izmijenjene određene stavke u Izbornom zakonu BiH HDZ ostati vječno na vlasti, Radanović je poručio takozvanim sarajevskim građanskim strankama da je dovoljno da izađu na izbore u Širokom Brijegu, Ljubuškom, Livnu, Mostaru, Žepču, Vitezu, Tomislavgradu, Posušju, da tamo pobijede, i da onda nema više HDZ-a.

"Pobijedite HDZ tamo gdje su Hrvati većina i nemate nikakav više problem sa HDZ-om", dodao je Radanović.


  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок