Pristrasno djelovanje prelilo čašu

Republika Srpska prekida kontakte sa britanskim i američkim diplomatama

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.19:25

Odzvonilo je pristrasnom djelovanju amerčkih i britanskih diplomata u BiH.

Republika Srpska prekida sa predstavnicima tih zemalja. Više neće biti sastanaka, niti bilo kakvih razgovora. Već godinama u BiH djeluju antiustavno, a kap koja je prelila čašu je pitanje imovine.

Amerika i Velika Britanija, kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, krše međunarodno pravo kako bi nanijele štetu Republici Srpskoj.

"Demontaža Republike Srpske je svakako njihov krajnji cilj. Ogromni napori koje ulažu preko 20 i nešto godina svakako govore u prilog tome. I jedini način da se mi tome suprotstavimo jeste naše jedinstvo i da se kaže da takvu politiku njihovu, izvrtanja međunarodnog prava i Ustava BiH ne možemo i nećemo da prihvatimo i da je ovo minimalna mjera našeg odnosa tome da nećemo kontaktirati sa njihovim ljudima jer oni to uvijek zloupotijebavaju", kaže Dodik.

Ovo baš i nije po volji ambasadama Amerike i Velike Britanije u BiH.

Oglasili su se i poručili da stoje uz građane. Što se Republike Srpske tiče, gotovo ništa dobro nisu uradili.

Zato im i građani poručuju isto - od saradnje nema ništa. 

"Prekinuti, prekinuti samo prekinuti", "Mislim da treba. Mislim da je već svaka dara već prevršila mjeru", kažu građani u anketi za ATV.

Iste poruke stižu i od predstavnika Republike Srpske na zajedničkom nivou. Ako Narodna skupština i Vlada Srpske usvoje odluku o prekidu saradnje, to moraju da poštuju svi srpski predstavnici.

Kako stvari stoje, saradnja će završiti i prije bilo kakve odluke. 

"Ja mislim da je sasvim realna i racionalna mjera koju će očigledno donijeti Narodna skupština prije svega određene mjere Vlada pa skupština da se prekinu svi kontakti svih funkcionera iz Republike Srpske sa američkom i britanskom ambasadom. Ono što mogu sigurno da kežem jeste da ću kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini doslijedno poštovati odluke najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske", kaže Milorad Kojić.

Zaključak o prekidu komunikacije sa diplomatama iz spornih zemalja, podržala je i vladajuća koalicija u Repulici Srpskoj.

Sve što je godinama stizalo iz SAD i Velike Britanije uglavnom su ucjene i sankcije rukovodstvu Srpske.

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.