Izvještaj

Samovolji Turkovićke nema kraja

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2023. 19:15

Samovolji Bisere Turković nije bilo kraja. Pokazuje to izvještaj Kancelarije za reviziju institucija BiH. Koštala je bivša ministrica inostranih poslova građane BiH i više od 100 hiljada evra. To podrazumijeva otvaranje nelegalnih konzulata u Rijeci i Novom Pazaru, o čemu je ATV i ranije pisala.

Sada, crno na bijelo, u izvještaju stoji da je MIP, bez ikakvog pravnog osnova, zaključilo ugovore o zakupu prostora u ova dva grada. To izgleda ovako: u oba na pet godina, mjesečni zakup prostora više od 7.000 evra i to u doba privremenog finansiranja.

“Evidentno je da je Ministarstvo zaključilo ugovore o zakupu prostora u Rijeci i Novom Pazaru u periodu privremenog finansiranja što je u suprotnosti sa članom 11. stavom 3. Zakona o finansiranju institucija BiH kojim je propisano da budžetski korisnici u periodu privremenog finansiranja ne mogu početi nove ili proširene programe i aktivnosti dok se iste ne odobre u zakonu o budžetu”, stoji u izvještaju.

Dodik: Prijedor prvi prihvatio kolonu izbjeglih Srba, zaslužuje svaku pažnju

Dodik: Prijedor prvi prihvatio kolonu izbjeglih Srba, zaslužuje svaku pažnju

Fino se u MIP-u jelo i poklanjalo iz džepa bh. građana. Tako prošlogodišnji izdaci za takvu reprezentaciju ukupno iznose oko 478 hiljada KM. Što je u odnosu na godinu prije više za oko 77 hiljada. Što se tiče sjedišta Ministarstva, tamo je za više od 11.000 prekoračen iznos eksterne reprezentacije. Na taj vid imaju pravo ministar, zamjenik i sekretar, ostali uz saglasnost.

Troškovi reprezentacije su ponovo priznavani bez adekvatnih obrazloženja o povodu nastanka troška, a u pojedinim slučajevima i bez računa koji dokazuju namjenu korišćenja sredstava i biznis kartice.

“Pozicija načelnika Zajedničkog štaba će pripasti srpskom generalu u Oružanim snagama”

“Pozicija načelnika Zajedničkog štaba će pripasti srpskom generalu u Oružanim snagama”

Nije se previše marilo ni o zdravlju zaposlenih. Revizori se nisu uvjerili da su preduzimane dalje aktivnosti na unapređenju zdravstvene zaštite zaposlenih u DKP-ovima, tako da stanje u odnosu na 2020. godinu nije promijenjeno. 



Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.