Zbog loše epidemiološke situacije

Sarajevo: Ulice prazne, zatvoreni kafići

  • 20.03.2021. 15:03

Zbog loše epidemiološke situacije na području Kantona Sarajevo zatvoreni su ugostiteljski objekti, narednih 14 dana. Priprema i usluživanje hrane i pića u objektima nije dozvoljena zbog čega su se mnogi odlučili na dostavu ili isključivo šaltersku prodaju.

Puste su i najfrekventinije ulice i mjesta okupljanja i susreta u gradu, usljed pooštrenih epidemioloških mjera uvedenih radi zaštite zdravlja stanovništva, a na ulicama je malo prolaznika.

Krizni štab KS apeluje na građane da za vrijeme vikenda na putuju u druge kantone jer je epidemološka situacija loša i u ostatku BiH.

Zaključak o zabrani kretanja u tom periodu donijela je Vlada KS u četvrtak na sjednici zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo. Premijer Edin Forto poručio je da će Vlada KS spremiti paket pomoći za poslovne subjekte kojima je zabranjen rad, odmah po usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS koji će se naći pred Skupštinom KS naredne sedmice.

U Kantonu Sarajevo od petka naveče na snazi je i novi termin zabrane kretanja, od 21 do pet sati ujutro, narednih 14 dana.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм