Izborni zakon BiH

Sastanak Venecijanske komisije sa liderima stranaka iz FBiH

  • 04.06.2018. 15:26

U Sarajevu je počeo sastanak delegacije Venecijanske komisije sa liderima najzastupljenijih stranaka u Parlamentu Federacije BiH o izmjenama Izbornog zakona BiH.

SDA predvodi predsjednik stranke Bakir Izetbegović, a u delegaciji je i Šefik DŽaferović, HDZ BiH predvodi stranački lider Dragan Čović, a u delegaciji je i Borjana Krišto, dok su u ime SBB-a, SDP-a i DF-a na sastanku predsjednici ovih stranaka Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Željko Komšić. 

Sastanku prisustvuju i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i ambasador SAD u BiH Morin Kormak. 

Prije sastanka, koji je počeo u 15.00 časova, niko od lidera nije davao izjave. 

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da je za danas poslije podne planirana prva u nizu konsultacije koje se nastavljaju u okviru tekućih napora da se pomogne u pružanju tehničke ekspertize za reformu. 

Iz Delegacije Venecijanske komisije saopšteno je da učestvuju u ovoj seriji sastanaka sa učesnicima izbornog procesa s ciljem da obezbijede stručnu pomoć u konsultacijama o izmjenama Izbornog zakona. 

Pomoć se odnosi na neophodne izmjene Izbornog zakona koje se tiču izbora delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм