Усвојила га је Европска комисија

Савјет министара именовао ад хок радно тијело за израду плана реформи

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2023. 16:22

Савјет министара БиХ именовао је ад хок тијело за израду Плана реформи за провођење План раста за Западни Балкан који је прошлог мјесеца усвојила Европска комисија, вриједан шест милијарди евра, за период 2024. – 2027. године.

Ово радно тијело дужно је до састанка у Бриселу 6. децембра 2023. године сачинити план реформи БиХ за План раста за Западни Балкан.

У радно тијело су именовани предсједавајућа Савјета министара БиХ и министри спољне трговине и економских односа, комуникација и транспорта те финансија и трезора, директор Дирекције за европске интеграције БиХ и директор Дирекције за економско планирање БиХ, као и представници Владе Федерације БиХ и Владе Републике Српске, односно Министарства финансија Републике Српске.

У наредној фази ово радно ад хок тијело биће замијењено тимовима задуженим за израду пакета пројеката који ће бити финансирани средствима Европске уније из  План раста за Западни Балкан, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Истичући важност припреме Плана реформи који ће бити праћен пакетом пројеката у наредној фази, предсједавајућа Кришто је раније најавила да би Босна и Херцеговина могла повући више од милијарду евра из овог пакета помоћи, а прва финансијска средства за раст економије у БиХ се очекују половином наредне године. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)