Приједлог одлуке

Савјет министара o привременој суспензији и смањењу царинских стопа при увозу

  • Извор: СРНА
  • 19.09.2023. 07:51

Савјет министара разматраће данас приједлог одлуке да до 31. децембра наредне године привремено буду суспендоване и смањене царинске стопе приликом увоза одређене робе.

Ова тачка дневног реда је приједлог Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, као и Анализа трговинске размјене пољопривредно-прехрамбених производа БиХ са свијетом за период 2019. до 2022. године.

На приједлог Министарства транспорта и комуникација очекује се да ће бити ријечи о приједлогу меморандума о разумијевању између Директората цивилног ваздухопловства Србије, Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ, Агенција за цивилно ваздухопловство Црне Горе и Сјеверне Македоније и Генералног директората цивилног ваздухопловства Турске о међусобној сарадњи, најављено је из Савјета министара.

Министри би требало да разматрају и Информацију о немогућности реализације одлуке о одобравању средстава из текуће резерве буџета институција и међународних обавеза БиХ Друштву Црвеног крста БиХ у сврху пружања међународне помоћи Црвеном крсту Украјине за помоћ у лијековима и другим потрепштинама и приједлогу одлуке о престанку важења раније одлуке о одобравању средстава за ту намјену.

Дирекција за економско планирање доставила је на дневни ред сједнице Приједлог средњорочног програма рада Савјета министара за период 2024-2026. године, те Информацију о кретању макроекономских показатеља за период јануар-јун 2023. године, док је Министарство цивилних послова у Савјету министара на дневни ред доставило приједлог одлуке о измјени одлуке о именовању савјета за науку БиХ.

Почетак сједнице заказан је 12:00 часова у згради заједничких институција БиХ у Сарајеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?