Sjednica

Savjet ministara o sredstvima za saniranje posljedica poplava

  • Извор: СРНА
  • 13.07.2023. 07:58

Savjet ministara održaće danas sjednicu na kojoj bi trebalo da razmotri prijedlog odluke o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu Ministarstvu bezbjednosti radi saniranja posljedica poplava.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o odobravanju projekta nabavke i izgradnje objekata za regionalne centre i Centralnu kancelariju Uprave za indirektno oporezivanje BiH i rekonstrukcije graničnih prelaza.

Ministri bi trebalo da razmotre i prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu Ministarstvu finansija u Savjetu ministara, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac predložio je Savjetu ministara da se iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH interventno izdvoji milion KM za saniranje posljedica širenja afričke kuge svinja u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Narodna vjerovanja na Pavlovdan

Narodna vjerovanja na Pavlovdan

U prijedlogu odluke, koja je ranije upućena Savjetu ministara na usvajanje, navedeno je da će sredstva putem Kancelarije za veterinarstvo BiH biti doznačena resornom ministarstvu u Republici Srpskoj i nadležnom odjeljenju Brčko distrikta.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i informacija o realizaciji plana sprovođenja dokumenta "Pregled odbrane" i akcionog plana implementacije "Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027".

Dnevnim redom obuhvaćena je i analiza stanja na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH za period 2019-2022. godina, kao i informacija o aktivnostima u procesu imenovanja novog saziva Savjeta za genetski modifikovane organizme u BiH.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i prijedlog dokumenta "BiH - ekonomski trendovi januar-septembar 2022", godišnji izvještaj Regulatorne agencije za komunikacije BiH za 2022. godinu, te izvještaj o radu Komisije za uništavanje droge za period od januara do marta ove godine.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)