Брчко

СДА пуна уста суверенитета БиХ, а поново призива странце

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2024. 21:15

Иако су лидерима и члановима СДА уста увијек пуна БиХ и њеног суверенитета, они по ко зна који пут демантују сами себе позивајући странце да раде оно што би требало да раде домаћи, изабрани, политичари.

Тако је ова странка на сједници Главног одбора у Брчком донијела 15 закључака, а чак у два су показали да им је страна палица дража од унутрашњег договора.

У једном од закључака поручују да нису за одлазак страних судија из Уставног суда БиХ, односно да су за то да странци у овој држави кроје капу.


Вјетар направио хаос у дијелу Бањалуке

Вјетар направио хаос у дијелу Бањалуке

Странце у Уставном суду сматрају "важним елементом", занемарујући њихове досадашње неразумне, али и нелегитимне, праксе у овој институцији.

У другом закључку још један позив за странце. Овај је упућен нелегалном Кристијану Шмиту који се лажно представља као високи представник. Њега су позвали да "наметне измјене Изборног закона", како би се, према њиховим ријечима, омогућили "фер избори".


УЗНЕМИРУЈУЋЕ Пиштољ уперен у главу док разговара са оцем - нови детаљи отмице

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Пиштољ уперен у главу док разговара са оцем - нови детаљи отмице

У једном од закључака сматрају неприхватљивим измјене Изборног закона БиХ којим се на другачији начин уређује избор чланова Предсједништва БиХ, очигледно убијеђени да је "фер" да Бошњаци бирају хрватског члана Предсједништва. А у позиву Шмиту изражавају жељу за фер изборима...

Што се тиче осталих закључака, углавном су се жалили на рад  Тројке, и радом правосуђа у БиХ.


(Фото: СДА)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: