Oglasila se nakon ostavke

Simeunović: Ne želim da budem poslušni službenik

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2023. 13:51

Biljana Simeunović, koja je podnijela ostavku na funkciju potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, izjavila je da ju je u obavljanju zakonskih dužnosti sprečavao direktor Sekretarijata Savjeta Admir Suljagić, a podržao ga predsjednik VSTS-a Halil Lagumdžija, te da ne želi da bude poslušnik.

Simeunovićeva, koja je iz reda srpskog narona, ostavku je podnijela pisanim putem i navela da to čini jer nije u mogućnosti da obavlja poslove potpredsjednika predviđene Zakonom o VSTS-u, što je na sve moguće načine onemogućio Suljagić, a podržao Lagumdžija.

- Imam dovoljno staža u pravosuđu i ličnog integriteta da ne pristajem da budem poslušni službenik ili projektno osoblje Sekretarijata, odnosno direktora, a iscrpila sam sve mogućnosti da takvu projekciju spriječim - navela je Simeunovićeva, koja će i dalje ostati član VSTS-a BiH.

U obraćanju članovima VSTS-a, ona je rekla da joj je onemogućeno da nadzire rad Sekretarijata i da ne može da učestvuje u donošenju odluka, te da ne želi da gradi karijeru na način da joj je onemogućen rad.

Lagumdžija je rekao da je iznenađen takvom odlukom i da mu je žao što se to desilo, te da mora biti izabran novi potpredsjednik iz reda srpskog naroda, a bilo bi dobro da bude iz Republike Srpske.

Član VSTS-a Mustafa Šabić rekao je ta ga je odluka o ostavci Simeunovićeve iznenadila, zbog čega ju je pozvao da razmisli, te ocijenio da je VSTS "na klimavim nogama".

Član VSTS-a Sanin Bogunić bio je saglasan sa svim što je Simeunovićeva rekla i ukazao na lošu komunikaciju u sklopu Predsjedništva VSTS-a.

- Problem je sa vašim nečinjenjem. Prepuštate vođenje VSTS-a ljudima koji za to nisu kompetentni - rekao je Bogunić, kritikujući Lagumdžiju.

Član VSTS-a Davor Martinović iskazao je divljenje Simeunovićevoj što je javno rekla "popu pop, bobu bob".

- Ovo nije institucija jednog lica - rekao je Martinović.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)