Uputio čestitku Prištini

Skandalozan potez Komšića: Čestitao "Dan nezavisnosti Kosova", a BiH ga nije priznala

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2022. 17:49

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku Vjosi Osmani povodom, kako je naveo "Dana nezavisnosti Republike Kosovo", što je skandalozan potez s obzirom da BiH nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine.

Posebno je skandalozno to što je Komšić, osim u svoje lično ime, čestitku Prištini uputio i u ime građana BiH.

"Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti. Ohrabreni i obradovani unaprijeđenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država. Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja", navedeno je iz Komšićevog kabineta.

Podsjećamo da se prije nekoliko dana u medijima pojavila informacija da bi Komšić mogao da posjeti Prištinu povodom takozvanog Dana nezavisnosti, na što je reagovao i predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

On je u emisiji "ATV intervju" rekao da bi u tom slučaju odgovorio reciprocitetom.

"Nikakav problem nije, onda bih ja otišao da posjetim Republiku Srpsku kao međunarodno priznatu", rekao je Ivica Dačić

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм