Goražde

Šmitov "nastup" zgrozio medije i političare i u Njemačkoj i Austriji

 • Извор: Агенције
 • 18.08.2022. 13:53

Nastup Kristijana Šmita u srijedu izazvao je mnogo reakcija i u njemačkom govornom području, te se bivši njemački ministar poljoprivrede našao na udaru kritika kako u medijima, tako i na društvenim mrežama.

Poslanica u Evropskom parlamentu, Delara Burhart, je prokomentarisala Šmitovo ponašanje na Twitteru:

"Ono što bh. civilnom društvu treba od međunarodne zajednice: solidarnost u borbi protiv rasisitičke podjele u zemlji i za demokratsku izbornu reformu. Šta ono dobija (pogledajte video)", napisala je ona uz objavljen snimak.

Njemački list "Spiegel" je objavio članak u kojem kritikuje nastup Šmita.

"Njegov izliv bijesa na konferenciji za novinare nije bio baš diplomatski", navodi ovaj list.

Austrijski medij GMX je takođe pisao o Šmitu.

"Nastup njemačkog političara Kristijana Šmita izazvao je pažnju u bh. medijima – a sada i na društvenim mrežama. Bivši njemački ministar poljoprivrede poludio je u srijedu na konferenciji za novinare u Goraždu", navodi ovaj medij.

Jedan od najvećih njemačkih portala, "t-online", navodi da snimak političara Šmita u kojem "galami na novinare" kruži društvenim mrežama.

"Čovjek nije ovdje da igra političke igre moći. Dosta mu je toga, Šmit je tada očigledno želio reći. Međutim, vjerovatno zbog njegovog uzbuđenja, njegov engleski je teško razumjeti", navodi ovaj portal, te dodaje da je zatim krenuo "da kaže novinarima kako treba da rade svoj posao", prenosi "N1".

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

  '' Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

 • 22:00 Серија: Вода у праху (12+)

  'Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)