Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Špirić: Stranci sugerisali opoziciji da ne otvara polemike sa Dodikom o patriotskim temama

  • Izvor: Srna
  • 11.08.2022.13:19

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da je grupa međunarodnih instruktora koji osmišljavaju izbornu kampanju opozicije u Republici Srpskoj nakon sondiranja javnog mnjenja, sugerisala rukovodstvu SDS-a i PDP-a da ne otvara polemike sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o nacionalno-patriotskim temama, jer ih, prema njihovom uzorku, javnost ne doživljava kao patriote.

Špirić je rekao da je ovim opozicionim partijama sugerisano da otvaraju ekonomske teme.

Prema njegovim riječima, SDS i PDP ovih dana, dok recesija kuca na vrata najmoćnijih zemalja Evrope i svijeta, izlaze sa obećanjima da će, ako pobijede na izborima u oktobru, narod jesti zlatnim kašikama, stopa ekonomskog rasta biti sedam odsto godišnje, a prosječne plate od 1.800 do 2.000 KM.

"I ako su, nadam se, svjesni da hlađenje motora globalne ekonomije, kod malih ekonomskih igrača proizvodi halucinacije tipa njihovog obećanja. Otuda ne čudi, kako reče jedan visokopozicionirani SDS-ovac, što je lider SDS-a Mirko Šarović, prilikom druženja sa (potpredsjednik PDP-a) Јelenom Trivić, svjestan tereta rekao - "E, moja Јelena, ja ostario, a ti nejačka za ove izazove" - naveo je Špirić.

Tagovi: