ATV

Velibor Milivojević

"Srbi u Mostaru imaju podršku vlasti Srpske i Srbije"

  • Извор: СРНА
  • 18.12.2021. 09:43

Srbi u Mostaru imaju podršku vlasti Republike Srpske i Srbije, što se vidi u realizaciji kapitalnih projekata i finansijskoj pomoći u obnovi i razvoju, izjavio je zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević.

"Veoma nam je važna politička podrška. I posljednji dolazak najviših zvaničnika iz Republike Srpske nosi veliku poruku - da, iako smo mali u Mostaru, nismo u BiH. Sigurno je da imamo naša prava i da ih koristimo kako Ustav nalaže", rekao je Milivojević za "Glas Srpske".

On je podsjetio da je prije rata u Mostaru bilo 30.000 Srba, a sada ih je manje od 4.500.

Milivojević je istakao da je srpska zajednica u Mostaru dosta izgubila po pitanju brojnosti i da se to odrazilo i na njihov uticaj.

"Pokušavamo da se izborimo za položaj srpske zajednice i sva zagarantovana prava Ustavom, a to je da imamo pravo na određen broj zaposlenih u gradskim ustanovama. Život u BiH treba da se zasniva na razgovoru onih koji žive u njoj, a pravo svih je da budu birani", rekao je Milivojević. 

  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм