Nema osnova, poslanike štiti imunitet

Šta znači to što je Tužilaštvo BiH formiralo predmet zbog zakona Srpske?

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2023. 19:10

Niti ima osnova, niti narodni poslanici mogu biti procesuirani zbog izglasavanja zakona. Nema osnova ni da novoizbarani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske koji je objavio Zakone, bude procesuiran.

Narodni poslanici imaju imunitet, a vršilac dužnosti direktora radio po zakonu. To je odgovor iz Republike Srpske na to što je Tužilaštvo BiH ekspresno formiralo predmet zbog objavljivanja Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH i neobjavljivanju odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku.

"Nakon što je gospodin Dodik kojem je bilo potpuno jasno da nema mogućnosti da poslanici kriivčno odgovaraju za posao iz svog domena u Narodnoj skupštini budu krivično procesuirani. Dao sam pojašnjenje i vidjeli ste ga na sajtu Narodne skupštine, da poslanici za ono što rade u Narodnoj skupštini, za glasanje, predlaganje nije moguće da budu krivično gonjeni. Tako da ne očekujem nikakve kazne", kaže predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Dodik: Prijavio sam Cvijanovićevu, Viškovića, Stevandića i sebe Tužilaštvu BiH

Dodik: Prijavio sam Cvijanovićevu, Viškovića, Stevandića i sebe Tužilaštvu BiH

Formranje predmeta ne znači ništa i u pravnom smislu. Pravnici objašjavaju da ne postoji istraga u ovom slučaju. Sve ovo što pišu mediji iz drugog eniteta moglo bi da bude samo pokušaj zastrašivanja.

"Informacija o tome, otvoren je predmet praktično ne znači ništa u procesnom smislu. Otvoren predmet još uvijek ne znači ništa tek akda se donese naredba moći ćemo razgovarati o konkretnom. Ja to zovem u ovom trenutku medijsko prepadanje", kaže Miodrag Stojanović, advokat.

To što radi Tužilšatvo BiH, osuđuju u SDS-u. Čak i za Nebojšu Vukanovića ovo što radi Tužilaštvo je lakrdija. 

Amerikanci osporavaju legitimitet svog pravosuđa, a u BiH brane Ustavni sud

Amerikanci osporavaju legitimitet svog pravosuđa, a u BiH brane Ustavni sud

"Lakrdija. Sve što radi mafijaško tužilaštvo i BiH i sva ostala... Vi imate nevjerovatnu činjenicu da se na čelu Tužilaštva BiH nalazi gospodin Kajganić, koji ne znam da li je neku čistačicu ako je negdje potrošila 3 kg deterdženta da previše troši deterdženta. Koga su oni procesuirali?", kaže Vukanović.

Politički predstavnici iz drugog eniteta ne prestaju sa pritiscima i pozivanjima na sankcije rukovodstvu Republike Srpske. U tome im pomažu i mediji koji već zbrajaju kazne zatvora za srpske predstavnike.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм