Stevanović: Loša poruka Zatlera

  • Извор: СРНА
  • 13.07.2022. 15:14

Šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler poslao je lošu poruku o pomirenju, budući da zvanične politike u BiH i zemljama u okruženja treba da mnogo odlučnije rade na ovom pitanju, izjavila je Srni zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović.

"Opšte poznato je da zemlja koja živi u prošlosti nema ni sadašnjost a kamoli budućnost", rekla je Stevanovićeva komentarišući tekst Zatlera koji je povodom obilježavanja dešavanja u Srebrenici napisao da "riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno ili čak uvredljivo za žrtve".

Komentarišući tekst Zatlera koji je povodom obilježavanja dešavanja u Srebrenici napisao da "riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno ili čak uvredljivo za žrtve", Stevanovićeva je rekla da je nevjerovatno da je Satler mislio da riječ pomirenje može tako da zvuči.

Ona je rekla da je ta poruka i kontradiktorna jer s jedne strane zvaničnici EU pozivaju na BiH uređenu na građanski i demokratski način, a sa druge strane je poziv da "pomirenja da ne treba da bude".

"Bez pomirenja kuda ćemo mi? Kako mi mislimo ići dalje u BiH i zemljama u okruženju", upitala je Stevanovićeva.

Komentarišući nazivanje ćirilice "hijeroglifima" na BHRT-u i stav Delegacije EU u BiH o tom pitanju, ona je rekla da je u EU mnogo disonantnih tonova.

Ona je istakla da Republika Srpske treba da čuva svoju kulturu, istoriju, ekonomiju i da gradi svoje institucije.

Satler je u tekstu na blogu ambasadora EU u BiH napisao da "riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno ili čak uvredljivo za žrtve".

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина