Сарајево

Столтенберг се састао с Kришто

  • Извор: Анадолија
  • 20.11.2023. 09:21

Предсједавајућа Савјета министара БиХ у понедјељак ујутро у Згради институција БиХ у Сарајеву, дочекала је генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга који борави у посјети БиХ.

Столтенберг је синоћ стигао у Сарајево у оквиру четверодневне балканску турнеје, од 19. до 22 новембра, током које ће посјетити БиХ, Србију и Сјеверну Македонију, а отићи ће и у Приштину.

Након састанка ,делегација Савјета министара БиХ и НАТО-а предвиђено је да се Kришто и Столтенберг обрате медијима.

Цвијановић: Нисмо причали о чланству, Столтенберг јасно поручио да ми рјешавамо ствари у БиХ

Цвијановић: Нисмо причали о чланству, Столтенберг јасно поручио да ми рјешавамо ствари у БиХ

Из НАТО-а је најављено да ће се генерални секретар састати и Кристијаном Шмитом, као и да је предвиђен обилазак НАТО штаба у Сарајеву гдје ће Столтенберг одржати састанак с руководством.

Након тога путује у Приштини гђе ће се састати с предсједницом тзв. Косова Вјосом Османи-Сандриу и премијером Аљбином Kуртијем. Kако је саопштено из НАТО-а, Столтенберг ће на KиМ посјетити НАТО-ов KФОР камп Нотинг Хил и састати се с командантом генерал-мајором Озканом Улутасом и обратити се војницима. Предвиђен је и састанак с вођом НАТО савјетодавног тима.

Генерални секретар НАТО-а ће сутра боравити у Београду гдје је планиран сусрет с предсједником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић. Он ће разговарати и са српским научницима који ће представити технологију развијену у контексту НАТО-ових пројеката "Наука за мир и безбједност".

Праг за ПДВ се диже на 100.000 КМ

Праг за ПДВ се диже на 100.000 КМ

Истог дана отпутоваће у Скопље гдје ће имати сусрете с предсједником Сјеверне Македоније Стевом Пендаровским и премијером Дмитром Kовачевским, као и предсједником македонске Скупштине Талатом Џаферијем и обратити се посланицима.

Столтенберг ће у сриједу, 22. новембра, учествовати на састанку с лидерима земаља регије које су чланице НАТО савеза, на који су позвани премијер Албаније Еди Рама, предсједник Хрватске Зоран Милановић, премијер Црне Горе Милојко Спајић и премијер Словеније Роберт Голоб.

Пратите нас и путем Вибера