Sarajevo

Sud BiH i dalje nema pojma gdje je ratni zločinac Sakib Mahmuljin

 • Извор: СРНА
 • 31.01.2023. 13:38

Sud BiH još nema nikakvih informacija gdje se nalazi pravosnažno osuđen za zločine nad Srbima nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin, da li je eventualno u Turskoj i kada bi mogao biti izručen BiH, rečeno je Srni u Sudu BiH.

"Nema promjena u odnosu na posljednje odgovore koje smo vam dostavljali, odnosno od Interpola nisu zaprimljene nikakve nove informacije", naveli su iz Suda BiH na pitanje da li imaju bilo kakvu povratnu informaciju o Mahmuljinu i koliko je tačan podatak da je nakon izricanja presude pobjegao u Tursku.

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić rekao je ranije Srni da je uvjeren da će pravosnažno osuđeni Mahmuljin nakon raspisivanja Interpolove potjernice biti lociran, uhapšen i sproveden na izdržavanje kazne.

"Što se tiče predmeta Mahmuljina, Tužilaštvo BiH dostavilo je sve informacije koje su bile potrebne Sudu BiH", rekao je Kajganić.

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je 29. novembra prošle godine crvenu Interpolovu potjernicu za Mahmuljinom. Za njim, prema bazi Interpola, tragaju 194 zemlje.

Sud BiH 28. novembra prošle godine je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Mahmuljinom, koji je u aprilu osuđen na osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i, navodno,otišao u Tursku.

On je Sudu BiH trebao da pristupi 23. novembra kako bi preuzeo uputni akt za stupanje na izdržavanje kazne zatvora.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

  '' Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

 • 22:00 Серија: Вода у праху (12+)

  'Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)