Branimir Kojić

“Sud BiH najodgovorniji što je Mahmuljin u bjekstvu”

 • Izvor: Srna
 • 23.11.2022. 17:04

Sud BiH je najodgovorniji što je presuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin van BiH, rekao je Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić, koji smatra da je sve to "po naredbi Bisere Turković".

Kojić je istakao da Sud BiH godinama baca prašinu u oči javnosti ali i porodicama žrtava.

Da bi pokazali sav bezobrazluk, kaže Kojić, ovaj sud treći put i to baš danas otkazuje i početak suđenja optuženom Ejupu Ganiću i ostalima, ponovo pod izgovorom bolesti jednog od osumnjičenih.

"Smatram da je pravosuđe BiH bolesno i da boluje od neizlječive bolesti, a to je mržnja prema Srbima", ocijenio je Kojić.

Ne bi ga, kaže Kojić, začudilo da je Mahmuljin trenutno u Kataru i da zajedno sa Turkovićevom gleda fudbalsko prvenstvo.

Prema njegovim riječima, iz Suda BiH daju neke izjave kako će preuzeti radnje da bi Mahmuljin bio na izdržavanju kazne, a taj Sud je propustio da preduzme te radnje o kojima sada priča odmah po izricanju sramno niske presude.

Kojić smatra da bi dobio više godina robije da je obio prodavnicu, ali da ni ovo neće odležati jer će Sud BiH učiniti sve da ga sačuva od zatvora.

"Srbe su tek operisane dovodili u pritvor, pripadnici Sipe upadali su u ranu zoru porodicama sa malom djecom po nalogu Suda BiH i što je najstrašnije u porodicu u kojoj je majka koja je izgubila dva sina i supruga", podsjetio je Kojić.

On smatra da rat u BiH i dalje traje samo što se Srbi ubijaju na dva načina, jedan je hapšenje i osuđujuće presude na dugogodišnju robiju, a drugi što se porodice žrtava ubijaju ovakvim postupcima Suda u kojem su i dalje ratni kadrovi.

Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nije se odazvao pozivu Suda BiH za uručenje uputnog akta za izdržavanje osmogodišnje kazne zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i otišao u Tursku.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.