Akcija Transporter

Sud BiH ukinuo mjere zabrane Vatrešu, Kovačiću, Vučiću i Vukašinoviću

 • Izvor: ATV
 • 25.05.2023. 08:34

Sud BiH ukinuo je mjere zabrane Predragu Vatrešu, Danijelu Kovačiću, Miladinu Vučiću i Siniši Vukašinoviću koji su osumnjičeni za krivično djelo Organizovani kriminal u postupku protiv Bojana Cvijetića i drugih.

Njima je ukinuta mjera zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja. Njima je bilo zabranjeno da posjećuju zgrade ili prostorije MUP-a Republike Srpske, SIPA-e i svih ostalih policijskih agencija u BiH.

Pred Sudom BiH u toku je krivični postupak protiv osumnjičenih Predraga Vatreša, Danijela Kovačića, Miladina Vučića i Siniše Vukašinovića i drugih zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo Organizovani kriminal iz člana 250 KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom Neovlašteni promet opojnim drogama, krivičnim djelom Povreda tajnosti postupka, Zloupotreba službenog položaja i krivično djelo Primanje dara i drugih oblika koristi.

U nastavku akcije

U nastavku akcije "Transporter" pali pripadnici MUP-a i bivši Mektićev savjetnik

Osumnjičenima je sud odredio zabranu posjećivanja određenih mjesta ili područja.

Tužilaštvo je dostavilo prijedlog da se osumnjičenima ukinu mjere zabrane nakon što su saslušali svjedoke, prikupili dokaze iz kojih proističe da je osumnjičeni Mladen Milovanović koristeći svoje prijateljske i kolegijalne veze sa policijskim službenici MUP-a Srpske, bez znanja ovih osumnjičenih drugim pripadnicima grupe prenosio povjerljive podatke i informacije iz istražnog postupka, dok su ovi osumnjičeni takve informacije stavljali na raspolaganje zbog činjenice da je Milovanović imao čin glavnog inspektora u Upravu policije, te činjenice da isti nisu imali saznanja za njegove nezakonite aktivnosti.


 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.

 • 17:50 Metar moga sela (R)

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice naše medijske kuće, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:20 Na ivici terena

  Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u trećoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.