Sarajevo

Tegeltija - Marfi: Nastaviti ekonomske reforme u ovom mandatu

 • Izvor: ATV
 • 26.01.2023.13:15

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom SAD Majklom Marfijem o planiranim aktivostima u predstojećem mandatu, te su saglasni da je neophodno nastaviti ekonomske reforme, u čemu ovo ministarstvo ima važnu ulogu.

Na sastanku je istaknuto da je resor finansija ključan za funkcionisanje institucija, ali i sprovođenje ekonomskih reformi koje su u fokusu rada Savjeta ministara, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Tegletija je naglasio da je priprema nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu jedan od glavnih prioriteta u predstojećem periodu jer je trenutno na snazi Odluka o privremenom finansiranju za prvi kvaratal ove godine.

Prema njegovim riječima, finansijska i fiskalna stabilnost su glavni preduslov za uspješno sprovođenje ekonomskih reformi, kao i saradnja s međunarodnim finansijskim institucijama koje su ključne za započete i planirane infrastrukturne projekte u BiH.

Na prvom bilateralnom sastanku Marfi je čestitao Tegeltiji na imanovanju i poželio mu uspjeh u budućem radu na čelu Ministra finansija i trezora u Savjetu ministara. 

(Foto: RTRS)


Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.