Нижу се реакције

Тема дана: Хелез лажима изазива панику

  • Извор: АТВ
  • 28.11.2023. 21:00

Избјегавање питања новинара је дисциплина у којој ових дана министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез држи убједљиво прво мјесто.

Након што је у понедјељак избјегао представнике медија испред Тужилаштва БиХ, гдје је дао изјаву о наводним руским камповима за обуку на територији Републике Српске, и данас је избјегао питања на ову тему.

Избјегавање је јасан показатељ да Хелез нема шта да каже, сматра Сања Вулић.

И медији из другог ентитета су се окомили на Хелеза. Његове изјаве о наводним камповима, сматрају неозбиљним и непримјереним. Наглашавају да ће велики проблем бити ако се утврди да су наводни руски кампови за обуку, у ствари, раније најављен камп Ерсофт клуба Вукови из Пала. То се све може лако провјерити, каже Сања Вулић.


Потпуно огољене лажи Зукана Хелеза

Потпуно огољене лажи Зукана Хелеза

И Хелезов замјеник, Александар Гогановић, сматра да су изјаве министра одбране у Савјету министара, неозбиљне, поготово ако се испостави да су у питању стварно биле фотографије и снимци Ерсофт клуба.

Зукан Хелез својим изјавама покушава изазвати сукобе. Он својим лажима наноси штету свим грађанима у БиХ, сматрају из Републике Српске.

Ово је устаљена матрица којом се покушава показати да нешто што је непримјерено, или нешто што је пријетња станује у Републици Српској. Одговорно тврдим да такве ствари не станују у Републици Српској, каже Жељка Цвијановић.

"Да су непримјерене квалификације људи дају, а да се налазе на тако важним позицијама каква је позиција министра одбране и да кад неко каже нешто а налази се на важној позицији или укаже на неке ствари, или што је још горе измисли неке ствари као што је урадио министар Хелез, то изазива посебну пажњу свих грађана, али исто тако изазива узнемирење јавности, изазива многе дилеме и постављају се, дакле, многа питања, гдје то живимо, како живимо, кад је могуће да о тако озбиљним стварима се говори на тако неозбиљан начин. Оно што је мене шокирало јесте, и чињеница када сам мало провјерила и упоредила то што је господин Хелез са неким претходним изјавама онда могу рећи да постоји нешто што се може назвати историјом лагања, чак и пресуђено за давање одређених лажних исказа и слично и да је апсолутно непримјерено да неко ко јесте на позицији министра одбране може да каже, да тврди да постоје кампови за обуку, наравно данас је популарно да се помињу Руси, па овај уважени министар није пропустио прилику да помене да се и неки руси налазе у тим камповима за обуку на територији Републике Српске. То је апсолутна лаж", рекла је Цвијановићева и додала:

"Добили сте информације од стране и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, такође и ОБА је већ рекла да нема никакве информације те врсте. Према томе ово су ствари које можемо назвати само једним именом, а зову се лаж и то смишљена лаж да би се изазвала додатна пометња, узнемирила јавност и привукла негативна пажња на Републику Српску".


Човић: У наредним данима ћемо направити снажан искорак у вези изборног закона

Човић: У наредним данима ћемо направити снажан искорак у вези изборног закона

Овакво понашање више нећемо толерисати. Ово није први пут да министар Хелез износи непровјерене информације које могу да узнемире јавност, истиче Сташа Кошарац.

"За то треба да одговара, било политички, било кривично или на неки други начин", каже Кошарац.

Није нимало безазлено ако министар одбране у Савјету министара изјави да постоје кампови у којима се обучавају људи за војна дејства, а са друге стране обавјештајна агенција каже да од тога нема ништа. Уколико се утврди да Хелезове изјаве нису тачне он мора да сноси одговорност, сматра Сафет Софтић, члан заједничке комисије за надзор рада Обавјештајно-безбједносне агенције.

Опширније у Теми дана у наставку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина