Странке "тројке"

"Тројка" поздравила Шмитово наметање измјена Изборног закона

  • Извор: СРНА
  • 26.03.2024. 19:13

Странке "тројке" поздравиле су одлуку Кристијана Шмита да наметне техничке измјене Изборног закона БиХ.

Из СДП-а БиХ је саопштено да је заштита интегритета изборног процеса "један од кључних корака заштите демократског система", те је упућен позив свим политичким факторима да прихвате Шмитову одлуку као позитиван искорак и да заједно раде на свим другим питањима чије је рјешавање неопходно за приступање БиХ ЕУ.

Из Наше странке оцијенили су да ће увођење скенера, идентификације бирача и видеонадзора допринијети поштенијем изборном процесу у БиХ.

Шта доносе измјене Изборног закона које је наметнуо Шмит?

Шта доносе измјене Изборног закона које је наметнуо Шмит?

Реагујући на Шмитову одлуку, предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић рекао је да је заштита изборног интегритета важан процес за демократију у БиХ.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је данас да је донио одлуку о техничким измјенама Изборног закона БиХ с циљем, како каже, подршке најављеном процесу приступања БиХ ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!