ATV

Oslobođeni krivice za ratni zločin

Tužilaštvo će uložiti žalbu na prvostepenu presudu Suda BiH

 • Izvor: SRNA
 • 30.05.2023. 12:05

Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na prvostepenu presudu Suda BiH kojom su krivice oslobođeni Senad Gadžo, Zaim Laličić i Suljo Hebib za ratni zločin protiv srpskog civilnog stanovništva počinjen na području Hrasnice kod Sarajeva, rečeno je Srni u Tužilaštvu.

Iz Tužilaštva su precizirali da će žalba biti uložena čim dobiju pismeni otpravak presude u predmetu "Senad Gadžo i drugi".

Sud BiH je prvostepenom presudom oslobodio krivice Senada Gadžu, Zaima Laličića i Sulju Hebiba za ratni zločin protiv srpskog civilnog stanovništva počinjen na području Hrasnice kod Sarajeva, a oslobođeni su i nakanade za sudski postupak, a svi troškovi idu na teret BiH.

Gadžo, Laličić i Hebib oslobođeni krivice za zločine nad Srbima

Gadžo, Laličić i Hebib oslobođeni krivice za zločine nad Srbima

Bivšim pripadnicima Prvog korpusa takozvane Armije RBiH suđeno je za nezakonita zatvaranja, ubistva, mučenja i teška zlostavljanja u Hrasnici od 1992. do 1994. godine.

Prema optužnici, ovi zločini su počinjeni u prostorijama zatvora u Hrasnici, Osnovnoj školi "Aleksa Šantić", kao i u garažama između nebodera.

Rajilić: Sud BiH ne radi u interesu pravde

Rajilić: Sud BiH ne radi u interesu pravde


 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.